Om oss

Om oss

Vi är en grupp elever som går inriktning samhällskunskap på Mälargymnasiet i Järfälla. Webbstjärnan som tävling ger oss möjlighet att presentera våra uppgifter och öva på hur man publicerar eget material på en hemsida. Det blir ett naturligt sätt att ta upp upphovsrätt om bla bilder och texter.

Vi kommer arbeta med bloggens möjligheter att kommentera inlägg. Målsättningen är att skapa ett samtal som ger eleverna möjlighet att stötta varandra och ge feedback. Eleverna visar då att de har de kunskaper och den förståelse som krävs för att nå de högre betygen.

Webbstjärnan

Vi är med i Webbstjärnans skoltävling för att det är en jättebra möjlighet att visa vad vi gör i vår kurs Mediakommunikation A.

Eleverna använder bloggen till att publicera sina uppgifter och reflektera över vad de lärt sig i de olika övningarna. De blir mer medvetna om sitt eget lärande och kan samtidigt inspireras och lära av varandra i gruppen.

Hemsidan hjälper till att tydliggöra mål med kursen. Betygskriterier och  instruktioner till uppgifterna  finns publicerade på webbplatsen. Den fungera även som en mötesplats där man kan informera om kommande lektioner.

Vi kommer ha en lektion där vi gått igenom vad man ska tänka på när man skriver på nätet och vilka regler som gäller vid upphovsrätt. Vi har valt att använda oss av CC och aktivt ta ställning till hur man licenserar material på hemsidan.

Vi borde vinna Webbstjärnan 2014 om vi börjat blogga tidigare. Eftersom detta är en webbplats med högt ställda pedagogiska mål. Mediekommunikationsämnet konkretiseras och engagerar eleverna. Vi har arbetat för en webbplats som är inspirerade och läsvärd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>