Reklamanalys Volvo

Personer

I den här reklamen får vi se en man med invandrar bakgrund i 30-års åldern, denna man är Zlatan Ibrahimovic som är känd här i Sverige för sitt yrke som fotbollsspelare. I reklamen har han bar överkropp och ett par byxor, han har en väldigt muskulös överkropp, han har även tatueringar på kroppen som får honom att se lite tuffare ut. Han ser även väldigt seriös ut med en hård och en kallblick. I reklamen är Zlatan ensam en del och sen med sin familj.Han framstår att vara väldigt stark och som en riktig kämpe men ändå som en omtänksam man och en familjärfar.

Text

Att Zlatan gör reklam för Volvo och sjunger nationalsången på ett annorlunda sätt lockar mera personer, där dom även jämför Zlatans skickligheter, visar hur modig han är osv. De visar att Zlatan är en produkt av Sverige precis som volvo är. De vill visa det svenska idealet. Det mesta i videon är väldigt svenskt eller skandinaviskt och genom att ha Zlatan är med i videon kan locka andra som och har då invandrar bakgrund. 

Miljö

De utspelas både inomhus och utomhus. Man kan se att de är kallt ute och att det är vinter eftersom att man får se fjäll, snö och is i videon. Det är även väldigt mörkt. 

Tid

Reklamen utspelas under en svensk vinter.

funktion/ syfte

Syftet är att sälja mera därför har dom valt Zlatan till att vara med för många män vill vara som honom och tycker nog att han har kommit långt här i livet. Men även kvinnor tycker om Zlatan och därför så när dom visar upp i reklamfilmen att han tar hand och bryr sig om familjen så lockar det även kvinnor. Zlatan har flera olika sidor och tror att dom vill visa mera av honom att han inte bara är han som är känd för att vara fotbolls spelare utan gör saker för att synas mera!

Izabella Karlsson SA1B

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>