Nike Football: Winner Stays

https://www.youtube.com/watch?v=3XviR7esUvo
I den här reklamen ser man flera av världens kändaste fotbollsspelare med bland annat Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Neymar Jr, Andrés Iniesta och Wayne Rooney.
Spelarna har på sig sina klubbtröjor eller landslagströjor.

Alla spelare som är med har nike som sin sponsor.
Nike vill visa deras nya skomodell och deras nya slogan (risk everything) som menas att man blir ingen bra fotbollsspelare om man inte tar risker.

Reklamen börjar i en vanlig fotbollsplan bland hus men senare så blir den till en riktig fotbollsarena. Från början är det ungdomar som spelar fotboll en sommar dag men senare omvandlas de till kända fotbollsspelare.

På reklamen kan man också se när målvakten förvandlas till hulken. Det är en fotbollsspelare som kallas för hulken. I reklamen så fanns det bara en tjej och det är Cristiano Ronaldos flicvän Irina Shayk.
Hon var med i en scen när en pojke sa till Cristiano Ronaldo att han hade 50 000 fans som skriker hans namn, då säger Cristiano Ronaldo men inte henne.

Reklamen vill uppmana alla fotbollsfans och spelare oavsett kön eller ålder och att man aldrig kan bli en bra fotbollsspelare om man inte vågar ta risker i en fotbollsmatch. Nike visar också upp deras nya sko modell.
Reklamen är till alla fotbollsfans och spelare oavsett ålder.

Slutet såg man också när en pojke tog straffen istället för Cristiano Ronaldo, han tog en stor risk men han gjorde mål.

I reklamen så är det också bara manliga spelare och det är för att det finns bara en känd kvinnlig spelare som heter Marta. Mannliga fotbollsspelare har mycket mer status än kvinnliga spelare efter som männens fotbollsmatcher har mycket mer publik det är bättre fotbollsspelare, mycket mer action och spelarna har bättre fysik och så finns det många kända fotbollsslag för mannliga spelare.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>