Reklamanalys (Zlatan Volvo)

Personer

Reklam börjar med att vi ser den svenska kända fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic som gör reklam för bilmärken Volvo. Ibrahimović föddes i stadsdelen Rosengård i Malmö. I reklamfilmen ser man Zlatan som bar jaktkläder, han är muskulös och har en massa tatueringar, han är långhårig. Det som gör reklamen ännu intressant är att han sjunger den svenska nationalsången, Ibrahimovic har aldrig sjungit nationalsången under landskamperna, Musiken den här gången är en ny variant av nationalsången och man se Zlatan sjunga det. Zlatan ser seriös ut under hela reklamen, och han status är väldigt hög eftersom han är en av världens bästa fotbollsspelare.

Miljö

Reklamen utspelar sig i utomhus och inomhus, Filmen är inspelad i Lappland där Zlatan ses leka med sina barn. Zlatan sitter i en jaktstuga i skogen. Börjar plötsligt träna vildsint, gör chinups mot en träbalk, hoppar sedan in i Volvon och åker hem, myser med sin familj.

Tid

Reklamfilmen hade premiär den 25 januari 2014 .

Funktion/Syfte

Reklam görs för att sälja. Kändisar säljer och Zlatan är en av de kändisarna som säljer mest av alla Många män vill vara som Zlatan och det kanske man kan bli om man köper en Volvo. Reklam är både för män och kvinnor.

Text

Reklamens budskap tycket jag är olika, det fösta är självklart få folket att köpa Volvo bilen. Också för att beundra fotbollsstjärnan Zlatan eftersom han representant för svenskhet. Texten på slutet där det står ”Made by Sweden”. Med detta kopplar filmen till nationen. Jag tycker att detta är ett fantastiskt bra samarbete mellan dessa tre stora svenska ikoner och kul att få höra en ny fräsch version av den svenska nationalsång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>