Skönhetsideal i samhället!

Skönheten har alltid intresserat människan. Utseendefixering kan tyckas vara onödig och ytlig, men det ligger i människans natur att bry sig om utseende och form. Men skönhetsidealen påverkas dagens samhälle oerhört mycket. De påverkar självkänslan och självförtroende, Förr var det att man skulle vara smal, muskulös. Men i dagens samhälle, hur ska man se ut nu? Killarna ska vara vältränade med en snygg kropp för annars vill inga tjejer ha de och tjejerna ska vara smala för annars är de inte ”perfekta”.

Men vad är egentligen vackert?

I nästan varje tv och tidningar finns det artiklar och reklam om hur du kan förlora de extra kilona snabbt, och hur det kommer att göra ditt liv bättre. Skönhetsidealen blir bara mer och mer omöjliga att uppnå. Fotografierna  redigeras och redigeras, och modellerna med supersnygga kroppar lever ett helt annat liv än en vanlig person vilket betyder att vill man få det utseendet som modellerna har så måste man ge upp hela sitt liv. Det gör det i princip omöjligt för en vanlig person att nå upp till skönhetsidealen.

Att äta hälsosamt och träna regelbundet har under senaste tider blivit en väldigt stor grej på internet, där det är fler och fler som skriver och publicerar bilder om deras träning och perfekta solbrända kroppar. Men många kan få fel uppfattning om hur man skall se ut för att bli accepterad. Det är alltid bra att träna och äta hälsosamt men för vissa kan det här gå för långt. Det enda som kommer i deras tankar är träning och att räkna hur många kalorier de får i sig. Detta är inte mera hälsosamt.

Massmedierna påverkar oss om hur vi ska se ut!

Genom att använda sig av fotoredigeringsprogrammet, Photoshop förvandlas modellerna till smala och perfekta barbiedockor i online nätbutiker, det leder till att unga flickors får sämre självförtroende. Massmedierna är ett av de största problemen i samhället nu, eftersom när man själv provar kläderna som modellen bär på olika reklamer passar de inte alls. Det är självklart att inte alla klädmodeller kan passa på alla. Men det är inte alla som förstår det här, och det är ett stort och allvarligt problem.

Jag tycker att skönhetsidealet påverkar oss negativt. Det tillåter inte oss människor att vara oss själva i samhället. Idealet ger oss ingen chans att vara den unika personen vi egentligen är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>