Sundnus

SUNDUS MAGAZINE 1......Beskriv uppgiften

Vi fick som uppgift att göra framsidan av ett Magazine, med en bild på oss själva och texten skulle beskriva oss själva, intressen och vad man själv skulle vilja läsa om i en tidning.

Vad har du gjort med bilden?

Jag började med att skriva ner vilka rubriker jag ville ha på min Magazine, Sedan gjorde jag bilden svartvit genom bild- Justering – Nyans/ Mättnad drog ner mättnaden till -100.

Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop

Jag har använt textverktyg, skuggor plåstret

Vad var svårt?

Från början var allt svårt jag visste inte mycket om hur man använde Photoshop och vilka texter jag skulle ha för min tidning, men sen blev det bättre.
Vad är du nöjd med?

Jag är nöjd med allting, mest med hur texten passade färgerna i bilden .

Magazine Ardo

Magazine Ardo Ardomagazine

Min magazine info

Beskriv uppgiften
Uppgiften var att vi skulle göra en framsida tidning som beskrev oss som personer och  våra intresse. Man skulle utgå efter sina åsikter med hjälp vår lärare som visade hur Photoshop funkade.

Vad har du gjort med bilden?

Först vi började skriva ner vilka rubriker jag  ville ha på framsidan tidningen. Efteråt tog Linda som är vår lärare en porträtt bilder på mig .Sen jag laddade ner bilden på Photoshop. Innan man laddar ner bilden på Photoshop så ska man välja bildstorlek och jag hade storlek 29 på höjden och 21 på bredden.Sedan gjorde jag min bild ljusare genom att jag tryckte på bild, justering och sen Intensitet/ Kontrast.Intensitet gör att bilden blir mörkare och ljusare och om du ökar Konstrasten då bilden blir stund sida och om du minskar då blir det lite mjölkare. Konstrast är ljus förändring på två sätt samtidigt, den gör båda bilden ljusare och mörkare .Jag tog bort lite prickar som jag har i ansiktet genom att använda plåster .Efter detta skrev jag en rubriker som utgick mitt namn och saker som jag intresserar samtidigt saker som dagens unga intresserar av.

Vad var svårt?
Det som jag tycker var svåraste det var att komma ihåg vilka verktyg man har använt i Photoshop och vad ska man skriva i framsidan så att det blir intressant men efter när jag kollat olika filmer som handlar om phottoshop så blev det lättare att komma ihåg vissa saker.

Vad är du nöjd med?
Jag är nöjd med allt för att det är olika tidningar som både samma innehåll och olika.Jag ändrade grejer eftersom jag ville se skillnader.

Magazine Adelina

Magazine adde

Beskriv uppgiften

Vi fick som uppgift att göra framsidan av ett magazin, en bild av oss själva skulle vara i bakrunden och texten skulle beskriva oss själva och vilka artiklar vi tycker om att läsa i ett magazine.

Vad har du gjort med bilden?

I början hade jag svårt att välja bild, men jag fick Lindas hjälp, så jag valde den bilden, och jag visade bara hälften av den. Då fick jag plats för text en bättre eftersom vi inte fick skriva text på ansiktet.
Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop?

Jag började med att bestäma vad för texter jag skulle ha, vad de skulle handla om m.m. Sen fixade jag bilden, jag ladade upp den i photoshop och jag beskar bilden så bara  hälften syntes. Bilden va tagen av Linda med en systemkamera. Sedan började jag jobba med texten jag ändrade texttypen varje gång jag hittade ett nytt typsnitt som jag gillade i Photoshop.

TEXT
I mitt magazine som heter ” ADDE”  har jag skrivit 5 olika texter som  handlar om olika saker. Jag har fått inspiration av ”ELLE magazine” för textyper, färger och storlek. Alla texter är mer långa än breda, och jag gjorde det genom att trycka på ”Ctrl T” då drog jag ner åt eller upp åt så blev texten länge. Jag fick hälp av Linda (vår lärare) med det mesta jag gjorde. Texterna har olika typsnitt beroende på vad som är mest viktigt, eller beroende på rubrik och undertext.

BILD
I photoshop har jag jobbat med bakrunden också där jag har fixat håret och gjorde ljusare hud, gjorde en ljusare färg på ögat, först använde jag ” elips ” på samma storlek som mitt öga, jag valde vitt färg och sen tryckte jag på ” tecka över ” istället för ”normal” då blev det ljusare färg på mitt öga.

Vad var svårt? 

Det var inte så svårt , Linda hjälpte oss när vi behövde hjälp, det var kul att få arbeta med Photoshop , att försöka sig på någonting nytt. jag sökte på google och youtube när jag behövde hjälp med saker som jag tyckte var svåra.

Vad är du nöjd med? 

Texterna blev bra, jag är nöjd med allt. Det blev precis som jag hade tänkt mig från början. Jag tycker att det blev som en riktigt magazine och att alla andra kamrater har gjort ett bra jobb också. Så det gick bra för alla.

 

Alper magazine

Alper magazine

Beskriv uppgiften

Uppgiften handlade om att man skulle göra ett tidingsomslag med en bild på sig själv. Sen skulle man srkiva sina intressen som rubriker.

Vad har du gjort med bilden?

Det här var min egen bild, så jag behövde bara göra den lite större så att den passade.

Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop

Jag använde textverktyg, sen skuggade jag texten och lade till några effekter.

Vad var svårt?

Det var första gången jag använde Photoshop så det var lite svårt att veta hur jag skulle börja.

Vad är du nöjd med?

Jag är nöjd med hela uppgiften. Allt i bilden passade med varandra.

SHIRIN- Fashion is my passion

Magazine shirin

Beskriv uppgiften
Vi fick i uppgift att göra en egen framsida till våran Magazine  . Artiklarna för tidningen ska handla om ens intressen och saker som man tycker om. Rubrikerna skall beskriva om dig själv och skrivet på ett sätt att locka till läsare.

Vad har du gjort med bilden? Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop.
Jag valde att använda mig av färg glada färger till rubrikerna vilket leder till att det lockar till läsare. Jag har använt ett annat typ snitt till under rubriken ”fashion is my passion” och det gör att sidan blir mer personligt,finare och unikt. Jag har tonat ner färgen och lagt extra ljusstyrka på ansiktet vilket gör att rubrikerna får en mörkare ton och på det viset syns de mer då  och att bilden får bättre kvalitet. Jag använde penseln till att lägga rosa och gröna färger blandad med svart för kanterna på sidorna både längst uppe och nere, färgen matchar de utförliga rubrikerna. Jag valde inte att ta bort bakgrunden eftersom på det viset ser bilden mer naturligare ut och färgerna på bakgrunden framhäver mitt porträttbild mycket mer. Utifrån färgerna jag valde tog jag ifrån de färgerna jag har på mig på tröjan och på det sättet har jag hållit mig till en tema alltså grön,svart och rosa.

  Vad var svårt?
Det som var svårt med detta var hur man använde sig av Photoshop som var väldigt klurig och hade så många olika funktioner vilket ledde till att jag blev lite förvirrad . Det var svårt med att komma på ett namn till Magazinet och rubriker som skulle ha ett samband med ens själv och göra.

 Vad är du nöjd med?
Jag blev i hel helt nöjd med min tidnings omslag . Jag tycker att jag använde mig av ett väldigt lockande underrubrik vilket gör så att folk vill läsa. Färgerna och själva kontrakten på bakgrunden blev väldigt fint och lyckad. Och att min tidnings namn är mycket lockande då det inte är riktad till en målgrupp utan den är riktad till alla personer som är intresserad av mode och nöje. Därför blev jag nöjd med allt i hel het.

Bella News

bellsVi i journalistik gruppen fick i uppgift att göra ett tidningsomslag.På tidningsomslaget så skulle man ha några rubriker som skulle beskriva en själv, intressen och vad man själv skulle vilja läsa om i en tidning. Man skulle göra rubrikerna så intressanta som möjligt för att locka läsare.

Vad jag har gjort med bilden
Verktyg som jag använt i Photoshop:

Jag började med att retuschera bilden med plåstret, tog bort synliga finnar, små prickar, jag retuscherade även bort en del av ett halsband som fanns med på bilden.

Jag gjorde bilden svartvit, jag gick in på bild, nyans/mättnad sen drog jag ner den till noll och tog bort mättnaden helt. Jag har även redigerat och valt olika typsnitt och även lagt till skugga för att snygga upp texterna och göra dom mera synliga.

Vad var svårt?

Det var svårt att komma på dom olika rubrikerna för att det var svårt att formulera dom så att dom skulle både vara intressanta men ändå förklara vad jag menade med dom. Sedan tycker jag de hela med att använda Photoshop och komma in på dom olika verktygen var svårt för att det är min första gång jag verkligen använder mig av Photoshop.

Vad jag är mest nöjd med

Jag är nog mest nöjd med hur jag fick till rubrikerna, tycker dom blev intressant och fint redigerade hehe.

 

Magazine Dua

Duas magazine      dua magazine 2

Min Magazine analys

Beskrivning om uppgiften:
Vi i klassen har fått i uppgift att göra en egen tidningsframsida som ska vara om dig själv och innehålla rubriker som beskriver dig själv.

Vad jag har gjort med bilden:
Jag började denna uppgift med att skriva ner vilka rubriker jag ville ha på min tidning. Sedan tog Linda (vår lärare) en porträtt bild på mig i studion. Därefter laddade jag ner bilden på Photoshop.  Innan jag laddade ner bilden på Photoshop så valde bild-bildstorlek och hade storlek 29 på höjden och storlek 21 på bredden. Därefter gjorde jag min bild svart och vit. Det kan du göra om du trycker på bild-justering-nyans mättnad. Man ska ta bort nyans mättnaden på bilden genom att dra mättnaden till -100. Sedan gick jag in på bild-justering-intesitet/kontrast och ändrade den.

Därefter var det dags att fixa min rubrik. Min tidning heter Dua magazine eftersom uppgiften var att tidningen ska handla om mig själv. Jag använde storleken 150 på rubriken och typsnittet Nueva Std. Rosa var den färg jag valde på mina rubriker eftersom rosa är min favoritfärg. Om du vill skriva en ny text på din bild då ska du trycka på T knappen som finns på vänster sida. Därefter kan du trycka på bilden och skriva den text du vill ha. Texten flyttar du genom att trycka på pilen som finns längst upp. Sedan kan du trycka på texten och flytta den vart du vill ha den. Min Magazine rubrik består av storleken 100 och typsnittet Freestyle Script. Om man tittar noggrant på min Magazine rubrik då kan du se att det finns skugga bakom den. Man kan fixa skugga på sina texter genom att dubbelklicka på den lager du har din text. Därefter kommer en ruta att komma fram. På högersidan av rutan står det blandningsalternativ: standard. Under denna ruta finns det olika saker som du kan trycka på, jag valde skugga.

Om du vill ha små bilder på din bild då kan du först börja med att kopiera bilden du vill ha från Google och därefter klistra in den i Photoshop. Det var så jag gjorde när jag tog Unicef bilden. Men när jag klistrade in Unicef bilden i Photoshop då hade den vit bakgrund runt sig. Jag tog bort den vita bakgrunden med hjälp av att använda trollstaven och trycka på Unicef bilden sedan så tryckte jag på delete.

Jag hade två små finnar på ansiktet som jag tog bort genom att trycka på plåstret som finns på vänster sida. Sedan kan du använda vilken storlek man vill ha på den. Jag använde storlek 15, hårdheten var 100% och jag hade 1% mellanrum.

Sist så sparade jag bilden som JPEG och laddade ner den på denna inlägg. Om du ska göra en tidningsframsida och om du vill sedan lägga upp bilden på denna blogg då måste du spara bilden som JPEG. Först ska man trycka på arkiv-bildstorlek (upplösningen ska vara 150 och höjden 15)-arkiv-spara som-format-JPEG-spara. Sedan ska man trycka på lägg till media och då kommer bilden uppkomma i denna ruta.

Vad var svårt?
Det som jag tycker var svårt det var att komma ihåg vilka verktyg man har använt i Photoshop. Resten av sakerna som hade med uppgiften och göra var inte svårt.

Vad är du nöjd med?
Jag är jättenöjd med allt, min bild blev jättefin och layouten på hela min tidningsframsida blev super bra.

Varför gjorde du två bilder och vilken tycker du blev finast?
 Jag började med att göra bilden som finns på höger sida. Men sedan så ville jag testa och göra bilden svart och vit och ändra färg på texterna. När jag hade redigerat den första bilden så kände jag mig ännu mer nöjd med mitt tidningsanslag. Eftersom jag tycker bilden på vänster sida ser lite mer klassisk ut.

Dennis Magazine

magazine dennisitujhr54Beskriv uppgiften

Uppgiften handlade om att göra en framsida till en tidning och den ska representera dig. Det ville säga man ska göra en framsida till en tidning med artikel titlar på saker som intresserar dig. Man ska genomföra det med hjälp av photoshop.

Vad har du gjort med bilden?

Jag har ändrat på mättande så att bilden blir svartvit. Jag ändrade också lite på intensiteten och kontraster.

Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop

Jag har mest använt mig av bas saker som text, pipett, skuggor och eftekter till texterna.

Vad var svårt?

Jag har jobbat med photoshop liknande program förut. Jag kunde förstå det mesta.

Vad är du nöjd med?

Jag är mest nöjd med hur texten och bilden binds samman.

Noras magasine

MediakunnarnaBeskriv uppgiften
Vi har arbetat med att göra en framsida till ett magasine som skulle beskriva oss som personen och våra intressen.
Vad har du gjort med bilden?
Jag har redigerat bakgrunden, skrivit in en massa saker som skulle fånga mitt intresse ifall jag såg ett sådant magasine
Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop
Jag har använt kloning, toning, trollstav & plåstret
Vad var svårt?
Det svåraste med uppgiften var att fånga formerna & tona färgerna, det var svårt att bestämma vilken färg som bakgrundsbilden skulle ha & dessutom                                                                           vad som kan fånga en persons intresse.
 Vad är du nöjd med?
Jag är nöjd med hela mitt omslag eftersom att den skiljer sig en del från de andras. jag använde mig mycket av toning som jag tycker är snyggt.

Filip Magazin

Filip MagazineBeskriv uppgiften

Jag har gjort ett omslag med en bild på mig fast jag har mörkat till den för dramatisk effekt. På bilden så är det flera rubriker som är intressanta för mig.

Vad har du gjort med bilden? Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop

Jag har ändrat skuggan så att det blev mörkare sen andvände jag mig av svart färg för att mörka till ansiktet. Jag skrev också rubrikerna med speciell skrivstil.

Vad var svårt?

Pågrund av att jag inte andvänt mig av photoshop innan så visste jag inte mycket om hur man andvände sig av den.Så det mesta var svårt för mig.

Vad är du nöjd med?

Jag är nöjd med bilden pågrund av att den är väldigt annorlunda från alla andras omslag. Den är väldigt mörk pågrund av att jag vill visa hur jag ser en stor del av världen pågrund av att sanningen är mörk och det är sanningen som jag vill visa.