Reklamanalys (Zlatan Volvo)

http://www.youtube.com/watch?v=cbvdzQ7uVPc 

Personer
I reklamvideon är världens bästa fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic med på videon. Zlatan föddes och växte upp i stadsdelen Rosengård i Malmö. Hans mamma är kroat och Zlatans pappa är bosniak. Ibrahimovic är 33 år gammal och har på sig jaktkläder i videon. Han är svart hårig, muskellös och har en massa tatueringar i videon. Man kan se att han är muskellös och har en massa tatueringar eftersom han tar av sig sin tröja i videon. Hans status är väldigt hög eftersom som ni alla vet är han en jättekänd fotbollsspelare. Zlatan ser väldigt seriös ut nästan under hela reklamen. Det finns en scen då han ler.

Text
Jag tycker att reklamen har flera budskap. Det första budskapet är att få människor som har råd och köpa Volvo bilen. Men personligen så tycker jag att en bilreklam med män har som budskap att du som tittar kan bli som personen i videon. Detta tycker jag att det framhävs när Zlatan springer och en rusande bil kommer genom en korsklippning. Om du utför något bra då kan du bli den som väljer din plats i landslaget och tillhöra då Sverige och du kan även ha råd att köpa en Volvo. Det sista budskapet med video är texten på slutet där det står ”Made by Sweden”. Med detta så menas att bilen inte bara är tillverkad här utan att den räknas även som svensk. Jag anser att få låta Zlatan bära på budskapet är väldigt smart.

Miljö
 Reklamen spelas både inomhus och utomhus. Videon utspelas i en mörk och ljus miljö. Det finns inga särskilda byggnader som visas under reklamen, men däremot så finns det scener som spelas inne i en lägenhet och så finns det scenen som utspelas i en skog. Det finns också väldigt mycket snö i bakgrunden av reklamen.

Tid
Videon utspelades den 25 januari 2014 och som jag nämnde tidigare var det vinter.

Funktion/Syfte
Målgruppen är personer som gillar bilar, har råd och köpa en Volvo och beundrar Zlatan.

Denna reklam är både för män och kvinnor för åldern 18 år och uppåt. Eftersom om man är 18 år, då kan man ta körkortet och om man då beundrar Zlatan och har råd att köpa en Volvo bil då är detta en perfekt reklam för 18 åringen.

Magazine Ardo

Magazine Ardo Ardomagazine

Min magazine info

Beskriv uppgiften
Uppgiften var att vi skulle göra en framsida tidning som beskrev oss som personer och  våra intresse. Man skulle utgå efter sina åsikter med hjälp vår lärare som visade hur Photoshop funkade.

Vad har du gjort med bilden?

Först vi började skriva ner vilka rubriker jag  ville ha på framsidan tidningen. Efteråt tog Linda som är vår lärare en porträtt bilder på mig .Sen jag laddade ner bilden på Photoshop. Innan man laddar ner bilden på Photoshop så ska man välja bildstorlek och jag hade storlek 29 på höjden och 21 på bredden.Sedan gjorde jag min bild ljusare genom att jag tryckte på bild, justering och sen Intensitet/ Kontrast.Intensitet gör att bilden blir mörkare och ljusare och om du ökar Konstrasten då bilden blir stund sida och om du minskar då blir det lite mjölkare. Konstrast är ljus förändring på två sätt samtidigt, den gör båda bilden ljusare och mörkare .Jag tog bort lite prickar som jag har i ansiktet genom att använda plåster .Efter detta skrev jag en rubriker som utgick mitt namn och saker som jag intresserar samtidigt saker som dagens unga intresserar av.

Vad var svårt?
Det som jag tycker var svåraste det var att komma ihåg vilka verktyg man har använt i Photoshop och vad ska man skriva i framsidan så att det blir intressant men efter när jag kollat olika filmer som handlar om phottoshop så blev det lättare att komma ihåg vissa saker.

Vad är du nöjd med?
Jag är nöjd med allt för att det är olika tidningar som både samma innehåll och olika.Jag ändrade grejer eftersom jag ville se skillnader.