Zlatan- Volvo

I denna reklam ser man den svenska kända fotbollsspelaren Zlatan ibrahimovic som gör reklam för bilmärken Volvo. Man ser honom med bar överkropp som i sin tur är muskulös, han ser mycket seriös och är stabil med en kall blick. Zlatan är huvudpersonen i reklamen med syfte med att göra reklam för Volvo. Man ser den är 30-åriga mannen ensam och i reklamen visar dem honom som stark, engagerad, uthållig, familjekär exempelvis jagar han och badar i isvak etc.

En av världens största fotbollsstjärnor gör reklam för Volvo där de jämför Zlatans skickligheter, mod, snabbhet med bilen Volvo kort sagt beskrivs reklamfilmen som enorm och mäktig. Det som gör reklamen ännu mer unik är när Zlatan sjunger en ny variant av Sveriges Nationalsång, och dem kopplar ihop Volvo med svenskheten och Zlatan vilket stack ut i mängden. Bilen är inte bara tillverkad här den är dessutom svensk, och att få Zlatan bära budskapet är lika klockrent. Och reklamens sista budskap är inte” made in sweden” utan ”made by sweden”. Dessutom visar dem Zlatan som familjefar då dem visar en scen där han umgås med familjen. Bilreklamen spelas under En sen mörk vinter eftermiddag. Miljön i reklamen visar att det är kallt ute där han har jacka och mössa och det är snö. Det är mycket fokus på naturen och man känner verkligen att det är varmt inne. Målgruppen för denna reklam riktar sig mot personer som har körkort där man kan säga 18 och uppåt.

Och när man använder en äkta person som ska föreställa reklamen gör det mer verkligt. Zlatan är en enorm atlet och dessutom har han tagit in bilder med sin familj där man får en bild av att han är otroligt öm och omhändertagande. Orsaken till varför dem har tagit med familjen kan vara att visa att Zlatan inte är bara den tjuren eller machokillen utan att han har två sidor och det har dem visat i filmen. Och den två minuters långa bilreklamen avslutas med frasen ”made by sweden”. Denna bilreklam kopplar till nationen och till den reproducerade kärnfamiljen och ett krigiskt, övermänskligt, mansideal som försvarar gränserna och kvinnan. Dessutom brukas natur, kronhjort ”du gamla du fria” och blågula fotbollsuniformer för att visa att bilmärket är svensk. Och att det är en man som är huvudpersonen i bilreklamen visar att ”du kan bli som mig” där man kan se en springande Zlatan och en rusande bil. Reklamen påminner oss om förändringen alltså från det gamla till det nya. Efterfrågan av bilen kan vara personer som gillar fotboll, Zlatan eller Volvo.

http://www.youtube.com/watch?v=cbvdzQ7uVPc 

SHIRIN- Fashion is my passion

Magazine shirin

Beskriv uppgiften
Vi fick i uppgift att göra en egen framsida till våran Magazine  . Artiklarna för tidningen ska handla om ens intressen och saker som man tycker om. Rubrikerna skall beskriva om dig själv och skrivet på ett sätt att locka till läsare.

Vad har du gjort med bilden? Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop.
Jag valde att använda mig av färg glada färger till rubrikerna vilket leder till att det lockar till läsare. Jag har använt ett annat typ snitt till under rubriken ”fashion is my passion” och det gör att sidan blir mer personligt,finare och unikt. Jag har tonat ner färgen och lagt extra ljusstyrka på ansiktet vilket gör att rubrikerna får en mörkare ton och på det viset syns de mer då  och att bilden får bättre kvalitet. Jag använde penseln till att lägga rosa och gröna färger blandad med svart för kanterna på sidorna både längst uppe och nere, färgen matchar de utförliga rubrikerna. Jag valde inte att ta bort bakgrunden eftersom på det viset ser bilden mer naturligare ut och färgerna på bakgrunden framhäver mitt porträttbild mycket mer. Utifrån färgerna jag valde tog jag ifrån de färgerna jag har på mig på tröjan och på det sättet har jag hållit mig till en tema alltså grön,svart och rosa.

  Vad var svårt?
Det som var svårt med detta var hur man använde sig av Photoshop som var väldigt klurig och hade så många olika funktioner vilket ledde till att jag blev lite förvirrad . Det var svårt med att komma på ett namn till Magazinet och rubriker som skulle ha ett samband med ens själv och göra.

 Vad är du nöjd med?
Jag blev i hel helt nöjd med min tidnings omslag . Jag tycker att jag använde mig av ett väldigt lockande underrubrik vilket gör så att folk vill läsa. Färgerna och själva kontrakten på bakgrunden blev väldigt fint och lyckad. Och att min tidnings namn är mycket lockande då det inte är riktad till en målgrupp utan den är riktad till alla personer som är intresserad av mode och nöje. Därför blev jag nöjd med allt i hel het.

Shirin Presentation

Jag tittar på den här TV kanalen: tv4 
Min favorit serie på TV: vampire diaries
Sämsta TV programmet är: Farmen  
Just nu tycker jag att den här reklamen är rolig/bra: Zlatans reklam
Boken om mitt liv skulle heta: My life
Bästa boken: Dear John
En film man inte får missa: Taken 1
Mitt val av morgontidning: Aftonbladet 
Mitt val av radiokanal: Rixfm
Mitt val av radio program:….
I nyhetsflödet föredrar jag: Nöje 
Bloggar:  Min blogg   Kenza
På webben besöker jag mest: FB
Jag skulle inte kunna leva utan: Internet
Drömjobb inom mediabranshen är: Journalist
I framtiden vill jag: Leva livet