Skönhetsideal i samhället!

Skönheten har alltid intresserat människan. Utseendefixering kan tyckas vara onödig och ytlig, men det ligger i människans natur att bry sig om utseende och form. Men skönhetsidealen påverkas dagens samhälle oerhört mycket. De påverkar självkänslan och självförtroende, Förr var det att man skulle vara smal, muskulös. Men i dagens samhälle, hur ska man se ut nu? Killarna ska vara vältränade med en snygg kropp för annars vill inga tjejer ha de och tjejerna ska vara smala för annars är de inte ”perfekta”.

Men vad är egentligen vackert?

I nästan varje tv och tidningar finns det artiklar och reklam om hur du kan förlora de extra kilona snabbt, och hur det kommer att göra ditt liv bättre. Skönhetsidealen blir bara mer och mer omöjliga att uppnå. Fotografierna  redigeras och redigeras, och modellerna med supersnygga kroppar lever ett helt annat liv än en vanlig person vilket betyder att vill man få det utseendet som modellerna har så måste man ge upp hela sitt liv. Det gör det i princip omöjligt för en vanlig person att nå upp till skönhetsidealen.

Att äta hälsosamt och träna regelbundet har under senaste tider blivit en väldigt stor grej på internet, där det är fler och fler som skriver och publicerar bilder om deras träning och perfekta solbrända kroppar. Men många kan få fel uppfattning om hur man skall se ut för att bli accepterad. Det är alltid bra att träna och äta hälsosamt men för vissa kan det här gå för långt. Det enda som kommer i deras tankar är träning och att räkna hur många kalorier de får i sig. Detta är inte mera hälsosamt.

Massmedierna påverkar oss om hur vi ska se ut!

Genom att använda sig av fotoredigeringsprogrammet, Photoshop förvandlas modellerna till smala och perfekta barbiedockor i online nätbutiker, det leder till att unga flickors får sämre självförtroende. Massmedierna är ett av de största problemen i samhället nu, eftersom när man själv provar kläderna som modellen bär på olika reklamer passar de inte alls. Det är självklart att inte alla klädmodeller kan passa på alla. Men det är inte alla som förstår det här, och det är ett stort och allvarligt problem.

Jag tycker att skönhetsidealet påverkar oss negativt. Det tillåter inte oss människor att vara oss själva i samhället. Idealet ger oss ingen chans att vara den unika personen vi egentligen är.

Reklamanalys (Zlatan Volvo)

Personer

Reklam börjar med att vi ser den svenska kända fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic som gör reklam för bilmärken Volvo. Ibrahimović föddes i stadsdelen Rosengård i Malmö. I reklamfilmen ser man Zlatan som bar jaktkläder, han är muskulös och har en massa tatueringar, han är långhårig. Det som gör reklamen ännu intressant är att han sjunger den svenska nationalsången, Ibrahimovic har aldrig sjungit nationalsången under landskamperna, Musiken den här gången är en ny variant av nationalsången och man se Zlatan sjunga det. Zlatan ser seriös ut under hela reklamen, och han status är väldigt hög eftersom han är en av världens bästa fotbollsspelare.

Miljö

Reklamen utspelar sig i utomhus och inomhus, Filmen är inspelad i Lappland där Zlatan ses leka med sina barn. Zlatan sitter i en jaktstuga i skogen. Börjar plötsligt träna vildsint, gör chinups mot en träbalk, hoppar sedan in i Volvon och åker hem, myser med sin familj.

Tid

Reklamfilmen hade premiär den 25 januari 2014 .

Funktion/Syfte

Reklam görs för att sälja. Kändisar säljer och Zlatan är en av de kändisarna som säljer mest av alla Många män vill vara som Zlatan och det kanske man kan bli om man köper en Volvo. Reklam är både för män och kvinnor.

Text

Reklamens budskap tycket jag är olika, det fösta är självklart få folket att köpa Volvo bilen. Också för att beundra fotbollsstjärnan Zlatan eftersom han representant för svenskhet. Texten på slutet där det står ”Made by Sweden”. Med detta kopplar filmen till nationen. Jag tycker att detta är ett fantastiskt bra samarbete mellan dessa tre stora svenska ikoner och kul att få höra en ny fräsch version av den svenska nationalsång.

Sundnus

SUNDUS MAGAZINE 1......Beskriv uppgiften

Vi fick som uppgift att göra framsidan av ett Magazine, med en bild på oss själva och texten skulle beskriva oss själva, intressen och vad man själv skulle vilja läsa om i en tidning.

Vad har du gjort med bilden?

Jag började med att skriva ner vilka rubriker jag ville ha på min Magazine, Sedan gjorde jag bilden svartvit genom bild- Justering – Nyans/ Mättnad drog ner mättnaden till -100.

Beskriv vilka verktyg du använt i Photoshop

Jag har använt textverktyg, skuggor plåstret

Vad var svårt?

Från början var allt svårt jag visste inte mycket om hur man använde Photoshop och vilka texter jag skulle ha för min tidning, men sen blev det bättre.
Vad är du nöjd med?

Jag är nöjd med allting, mest med hur texten passade färgerna i bilden .

sundus presentation

Jag tittar på den här TV kanalen: kanal 3
Min favorit serie på TV: pretty little lairs
Sämsta TV programmet är:bönder söker fru
Just nu tycker jag att den här reklamen är rolig/bra:Zlatans reklamfilm för Volvo
Boken om mitt liv skulle heta: Story of my life
Bästa boken: Jag saknar dig
En film man inte får missa:american hustle
Mitt val av morgontidning:Metro
Mitt val av radiokanal: Rix FM
Mitt val av radio program:ingen
I nyhetsflödet föredrar jag:aftonbladet
På webben besöker jag mest: youtube.com
Jag skulle inte kunna leva utan: mobil och familj
Drömjobb inom mediabranshen är: psykologi
I framtiden vill jag: göra många saker :P